Linje: Digital Kommunikation

Kommunikation og Design

Er du kreativt tænkende og interesserer dig for at arbejde med medier, kommunikation og design, så kan denne studieretning være noget for dig. Her kommer du til at arbejde med produktion af både digitale og fysiske produkter, i form af blandt andet billed- og videomateriale, grafisk design, produktdesign og arkitektur.

I både designfaget og kommunikation arbejdes der teoretisk og praktisk. Du vil i undervisningen modtage teori om analysemodeller og idéteknikker til selv at udvikle nye produkter. Der arbejdes samfundsfagligt med forundersøgelse af målgruppe, hvor du lærer at forstå og henvende dig til et kundesegment gennem sprog, form og æstetik. Der vil også indgå samarbejder med virksomheder, hvor du får mulighed for at kombinere teori og praksis.

Med denne studieretning får du mulighed for både at udvikle produkter i værkstedet og digitalt på computeren, hvor du får adgang til bl.a. photoshop og Illustrator. Undervisningen består primært af projektforløb, hvor der både arbejdes i grupper og individuelt.

Gemmer der sig en æstetiker i maven på dig eller synes du blot, det er sjovt at få lov til at udfolde dig kreativt, skal du vælge denne studieretning. Her bliver dine idéer til virkelighed.
Du kan selv kombinere studieretningen med valgfag, som for eksempel innovation, psykologi, programmering eller samfundsfag.

Studieretningen giver et godt afsæt til kreative og samfundsfaglige videregående uddannelser som for eksempel designer, grafisk kommunikation, journalistisk, medievidenskab, visuel kommunikation, digital design, animation, softwareudvikler, diplomingeniør, arkitekt eller multimediedesigner.

Nogle videregående uddannelser kræver, man vælger forskellige fag på A-niveau. På denne studieretning er der for eksempel mange, der vælger matematik A som valgfag.

Dine fag på studieretningen - Kommunikation og Design

 1. år2. år3. år
Studieretningsfag  Kommunikation/IT A  Kommunikation/IT A  Kommunikation/IT A
   Design B  Design B  Design B
       
 Obligatoriske fag  Dansk A  Dansk A  Dansk A
       Teknikfag A
   Engelsk B  Engelsk B  
     Idehistorie B  Idehistorie B
   Fysik B  Fysik B  
   Teknologi B  Teknologi B  
   Matematik B  Matematik B  
   Kemi B  Kemi B  
   Biologi C    
   Samfundsfag C    
       
 Valgfag    Valgfag  Valgfag
     Valgfag  Valgfag

 

Videreuddannelsesmuligheder

På ug.dk/adgangskortet får du overblik over dine mange muligheder med denne studieretning. Vær opmærksom på, at siden er interaktiv og at du selv skal taste dine valgfag.