US Science

Bliv klogere på verden

Hvis du vil have et forspring til fremtiden, er det ikke nok at søge på Google. Vi lever i dag i en verden, hvor information, produkter og viden udveksles på kryds og tværs. Du står langt stærkere, hvis du har internationale erfaringer og ikke mindst sprogkundskaber. Derfor har Holstebro Tekniske Gymnasium en international studieretning, hvor du kan tage en del af din studentereksamen i USA.

Vi henlægger to måneder af undervisningen i 2.g til Mission College i Santa Clara, Californien. Muligheden er der for kommende elever, der vælger studieretningen Matematik A og fysik A eller Matematik A og Bioteknologi A. Det er et ophold, hvor du bliver klogere på såvel verden som dig selv.

Du vil komme til at bo hos en værtsfamilie i og omkring byen Santa Clara ved Mission College sammen med en af dine klassekammerater. Familierne har erfaring med den opgave og det ansvar at have en udenlandsk studerende boende. De vil byde dig velkommen i deres hjem og dagligdag, så det er vigtigt, at du er åben over for de nye normer og værdier, du møder ved værtsfamilien.

To måneder i Silicon Valley

Mission College ligger i hjertet af området, der i folkemunde kaldes Silicon Valley, syd for millionbyen San Francisco, hvor computerrevolutionen startede tilbage i 60’erne. Virksomheder som Apple, Google, Intel, HP og Adobe har i dag deres internationale hovedkvarterer og udviklingsafdelinger hér, og mange verdenskendte biotech-virksomheder har etableret sig i området. Silicon Valley har et rigt uddannelsesmiljø med mange anerkendte universiteter så som Stanford og University of California.

Mission College er et community college, hvor man typisk tager den første del af sin universitetsuddannelse. De 8-9.000 årlige studerende er i alderen 17-25 år. Mission College har fået sit navn på grund af skolens forbindelse til hjembyen Santa Clara, som også kaldes The Mission City.

Mission College er et community college, hvor man typisk tager den første del af sin universitetsuddannelse. De 8-9.000 årlige studerende er i alderen 17-25 år. Mission College har fået sit navn på grund af skolens forbindelse til hjembyen Santa Clara, som også kaldes The Mission City. 

På Mission College får du undervisning i fag fra htx-uddannelsen. Det er undervisere fra Mission College, der underviser holdet. Det foregår på engelsk og efter de pædagogiske principper, som er gældende på stedet. Alle grundbøger, opgavesamlinger og øvrige materialer er engelsksprogede.

Indholdet er fastlagt i et tæt samarbejde mellem underviserne på Holstebro Tekniske Gymnasium og Mission College. Du har alle timer sammen med din normale klasse. Det sikrer det maksimale faglige udbytte, hvor du og dine klassekammerater vil kunne hjælpe hinanden – med sprogforståelse for eksempel - undervejs.

Undervisningen er typisk fra mandag til torsdag - fredag er afsat til skoleudflugter og andre sociale arrangementer. Fx et virksomhedsbesøg på Google, en udflugt til Stanford Universitet eller amerikansk fodbold på Levis’ Stadion – hjemmebanen for SF 49’ers.

Igennem 1.g vil du på Holstebro Tekniske Gymnasium få en solid faglig og social forberedelse. Der vil blive fokus på dine engelskfærdigheder, så du har niveauet til at deltage i undervisningen på college.

Ophold i USA

Se billeder og blogs fortalt af elever

Præsentation fra infoaften

US Science brochure

Ansøgningsskema