25. januar 2019

Boomerang finalen 2019

undefined
Cille Andreasen, Ali Asou Soliman Agam, Pernille Skovby Bjørn og Louise Tang-Pedersen udrettede noget helt særligt i dag da de, overværet af 150 elever fra de to gymnasier på UCH hhx og htx i Holstebro og repræsentanter fra det lokale erhvervsliv, vandt 1. præmien ved årets Boomerangkonkurrence i Nupark. Det var et tæt finalefelt, men i sidste ende var dommerne enige, og vindergruppen kunne løbe afsted med en check på 10.000 kr, som var sponsoreret af Nupark.

Boomerang blev lanceret sidste år, og er et program for entreprenørskab og innovation, som Holstebro Tekniske Gymnasium har udviklet i tæt samarbejde med Nupark. Htx-eleverne bliver i Boomerang udfordret af lokale virksomheder og myndigheder, der alle har behov for hjælp til at få løst aktuelle og virkelige opgaver. I år deltog B&O, Grue &Hornstrup, Kaj Bech A/S, OfficeFit samt Erhvervs- og turismeenheden Holstebro, og alle udtrykte de begejstring over elevernes innovative og inspirerende ideer og løsningsforslag.

Vigtigt for virksomheder at få arbejdskraft – blev slået fast af både direktør Ann Østergaard, UCH og viceborgmester Torben Gudiksen i hver deres indledning til Boomerang-finalen.

Fremtiden kalder på samarbejde og det er hvad vi skaber på UCH mellem de to gymnasier htx og hhx, fortalte Ann Østergaard. De har iår begge været involveret i projekt Boomerang, hvor htx har udviklet innovative projekter for de 5 deltagende virksomheder og hhx har efterfølgende lavet en kommerciel vinkel på de enkelte projekter, så de kan markedsføres og finansieres.

Vi skal skabe de gode relationer og samarbejder på kryds og tværs for at komme ud over stepperne konkluderede Torben Gudiksen i sin velkomst. I er – alle elever fra både htx og hhx – guld værd for kommunen, så vi håber, at I får skabt nogle relationer og vender tilbage til kommunen efter endt uddannelse – som en boomerang.

Der var spænding hele vejen under finalen og intet var afgjort før de sidste havde pitchet deres ideer og produkter og alt var forelagt et kompetent men hårdt dommerpanel, som bestod af repræsentanter fra de deltagende virksomheder, Vicerektor på Holstebro Tekniske Gymnasium Paw Hedegaard Jensen, folketingsmedlem Thomas Danielsen (V) og Direktør for Nupark Allan Hedegaard. De havde alle researchet finaleideerne, så de kunne stille kritiske spørgsmål til eleverne.

I sidste ende vandt vindergruppen med udviklingen af en støvmaske, der er mere behagelig, miljøvenlig og praktisk end allerede eksisterende modeller, og også 2. og 3. pladsen imponerede med deres produktforslag: En fodrulle til stimulering af blodomløb og en BeoChip der kan være med til at forbedre og tyverisikre B&O produkter.

De unge har været udfordret, men de har givet udtryk for, at det har været vildt spændende at arbejde med Boomerang, fordi de er ude i rigtige virksomheder og samarbejder med virksomhedsledere. Allerede her skabes der relationer som flere nok skal få gavn af om nogle år.

Boomerang har derfor igen i år været en kæmpe succes, og for de dygtige unge fra UCH har projektet været med til at vise dem, at der er gode muligheder for at skabe sig et spændende arbejdsliv i vores lokalområde som dygtige medarbejder eller selvstændige iværksættere. Heraf projektets navn. Boomerangen kaster man ud i verden med stor energi, men den vender tilbage igen.

undefined

Vinderne blev fra venstre:
1. præmie på kr. 10.000 gik til virksomheden Kaj Bech med projektet Støvmaske
Gruppen bag fra htx var Cille, Ali, Pernille og Louise
2. præmien på kr. 5.000 gik til Officefit med projektet Fodrulle til stimulering af blodomløb
Gruppen bag fra htx var Emil, Kristian og Michael
3. præmien pp kr. 2.000 gik til Bang og Olufsen med projektet BeoChip
Gruppen bag fra htx var Ida Kirstine, Pernille og Maja

Kig med i reportagen fra TVMV