21. september 2018

Fernisering på htx skriftlighedsvæggen

undefined

Fernisering af skriftlighedsvæg på htx på Uddannelsescenter Holstebro

Den dæmoniske ondskab, den instrumentelle ondskab, den idealistiske ondskab, den dumme ondskab. Historien og naturvidenskaben er ikke kun fuld af nye erkendelser, teknologiske fremskridt og en nemmere tilværelse for mennesker. Den er også fuld af ondskab.

Uanset om det drejer sig om eksperimenter under Dr. Mengele i Nazi-Tyskland, om en spritbilist, der dræber igennem uforsvarlighed eller om ekstremistisk terrorisme, så er ondskab unægteligt en del af virkeligheden.

Det har et hold elever på Teknisk Gymnasium Holstebro forholdt sig til de sidste uger. Engelskundervisningen har nemlig handlet om ondskab, ikke bare i naturvidenskaben, men i kunsten, i nyhederne og på de sociale medier. Som afslutning på forløbet har eleverne skabt et fælles værk på et af skolens torve - skriftligshedvæggen, hvor de formidler deres viden og refleksioner.
Sofie Mohr Poulsen, der er underviser på forløbet, siger, at ”det er et grundlæggende dannelsesarbejde at se på menneskers ondskab, at kende til forskellige ondskabsformer og se hvordan de opstår.”

Den store viden eleverne har opnået, får de mulighed for at bruge onsdag den 3. oktober, hvor Holstebro Friskole har temadag om netop emnet Ondskab. 3. u går nu i gang med at forberede et par timers undervisning med gruppearbejde og forskellige aktiviteter.

Mere info:
Paw Hedegaard, vicerektor paj@ucholstebro.dk tlf. 99 122 366
Charlotte Bork Høvsgaard, htx-underviser cbh@ucholstebro.dk tlf. 23 29 30 01
Sofie Mohr, htx Holstebro: smp@ucholstebro.dk