25. april 2017

Holstebro Tekniske Gymnasium er årets forskerskole

undefined

Ved arrangementet Science i Forum den 23.-25. april i København modtog Holstebro Tekniske Gymnasium den årlige Hempel-DTU forskerskolepris på kr. 100.000.

Prisen bliver tildelt på baggrund af skolens arbejde med at engagere eleverne i naturvidenskab og teknologi. Dette sker på et højt niveau i den daglige undervisning, men også gennem deltagelse i nationale og internationalekonkurrencer og fagolympiader med fine resultater.

Derudover har dommerne lagt vægt på Holstebro Tekniske Gymnasiums mangeårige samarbejde i lokalsamfundet, hvor gymnasiet bl.a. har inviteret folkeskolerne og deres elever inden for til innovationsuger og science-undervisning.

”Vores mål som gymnasium er at gøre unge interesserede i teknologi og naturvidenskab, så vi er naturligvis rigtigt glade for at kunne kalde os for årets forskerskole. Htx-uddannelsen har en rigtig god blanding af teoretisk ballast, praktiske eksperimenter og kreativ problemløsning, som vi håber kan give de unge smag for at videreuddanne sig inden for naturvidenskaberne og det teknologiske.” siger rektor for Holstebro Tekniske Gymnasium, Karsten Søndertoft Pedersen.

Prisen består af 50.000 kroner til afholdelse af et event på skolen og 50.000 kroner til et varigt kunstværk, apparatur eller lignende. Hvad det præcis kommer til at blive, vil skolen tage stilling til i de kommende dage. Men indtil videre er det glæden over udmærkelsen, der står i centrum:

”Vi har nogle utroligt dygtige undervisere og interesserede elever. Prisen giver dem et flot skulderklap for deres arbejde. Som skole giver det os mod på at arbejde endnu mere målrettet på at skabe undervisning, der udfordrer og engagerer.” siger Karsten Søndertoft.

Prisen bliver uddelt i forbindelse med den landsdækkende talentkonkurrence Unge Forskere, hvor folkeskoleelever og gymnasieelever kan deltage med deres egne forskningsprojekter og udvikling af ny teknologi. I årets konkurrence har Holstebro Tekniske Gymnasium også haft to elevprojekter med. Et projekt om løberes vejrtrækningsmønstre og et projekt om sammenhængen mellem gener og kræft. Det sidste projekt gik hele vejen til landsfinalen i Forum.

Hempel-DTU forskerskoleprisen uddeles hvert år til to stx eller htx gymnasier. Et vest for og et øst for Storebælt.

Yderligere information:
Rektor Karsten Søndertoft Pedersen, tlf. 99 122 350.