12. januar 2017

Kvikke hoveder på gymnasierne

Mandag den 9. januar kunne 5 elever fra gymnasierne på UCH sammen med 186 andre fagligt dygtige unge fra Region Midt modtage deres diplom for to år på Akademiet for Talentfulde Unge.

undefined
Fra Teknisk gymnasium - Mads Brøgger og Christian Overgaard Wessels

undefined
Fra Handelsgymnasiet - Simon Christian Østergaard, Marza Mustafa og Kamilla Knudsen

Akademiet er et tilbud til ambitiøse og dygtige unge på de gymnasiale uddannelser, som gerne vil dyrke deres talent ud over den almindelige undervisning. ATU tilbyder bl.a. en række videnskabelige foredrag, seminarer og netværksarrangementer for de unge. Et ATU-forløb giver ikke kun ekstra faglige udfordringer, men også et kammeratskab på tværs af gymnasier og inspiration til hvad der skal ske efter gymnasiet.

I forbindelse med afslutningen og diplomoverrækkelse blev der holdt taler fra regionsrådsformand Bent Hansen, prorektor ved Aarhus Universitet, Berit Eika, og leder af ATU, Svend Thorhauge, men også Christian fra htx var på talerlisten som én af de to elevtalere. Christian lagde i sin tale vægt på det gode og udbytterige sammenhold, der havde været mellem alle på ATU og opfordrede alle til at gå efter deres drømme om fremtiden og ikke bare lægge bevidstløse planer:

“Planer har rammer og retningslinjer, det har drømme ikke, og derfor er der heller ingen grænser for, hvad de kan rumme og give dig hen af vejen. Hav i stedet mod på at følge det du brænder for uden begrundelse - drømmen.” Læs hele Christians tale her.

Flere fra UCH går på ATU  - blandt 2. g´erne deltager fra tekniske gymnasium Mie Moeskjær Sørensen, Freja Becher Østerbøg og Viktor Kongsgaard og fra hhx Emil Rentius Sørensen, Emma Sommerfeldt Lind og Ida Sommerfeldt Lind og de er alle igang med deres anden årgang på ATU. I januar starter fra teknisk gymnasium Nikolaj Holck Zwegius, Benjamin Svenstrup Frederiksen, Banuscha Baskaran og Tobias Frejo Rasmussen og fra handelsgymnasiet Anders Olesen, Camilla Hamalainen, Cathrine Birk, Frederik Jørgensen og Simon Sønderby Hansen.

Deltagerne bliver hvert år udvalgt på baggrund af ansøgninger i begyndelsen af december. Koordinator på Holstebro Tekniske Gymnasium er Tine Frandsen og på Holstebro Handelsgymnasium er det Jens Christen Hylkjær.