COVID19

Status på retningslinjer

Vi er nu i gang med genåbningen og glæder os over, at der igen er liv på skolen.

Som mange andre steder i samfundet kræver det en negativ corona-test at være på skolen. Fra mandag d. 12. april er der tilbud om selvtest på UCH. En supervisor guider dig gennem processen og resultatet får du på sms og det vil også blive registreret på sundhed.dk. Du vil få at vide via Teams eller Lectio, hvor og hvornår du kan blive testet.

Husk at medbringe dit sundhedskort til test!

Du kan stadig bruge de etablerede testcentre, hvis du foretrækker det. To gange om ugen vil du på klassen blive bedt om at fremvise en negativ test, som er max 72 timer gammel. Kravet gælder også for vaccinerede, som stadig kan smitte. Vær opmærksom på, at snyd med test er dokumentfalsk, som kan blive politianmeldt.

De seneste bekendtgørelse ift åbningen findes her

OBS OBS OBS

Elever, ansatte, kursister og gæster med sygdomssymptomer må IKKE møde op på skolen og er du i tvivl - kontakt egen læge.

Vi forventer, at alle fortsat hjælper med til at overholde de udmeldte retningslinjer, så vi kan sikre, at det er trygt at gå på arbejde og at komme i skole/på kursus og at vi på den måde kan undgå sygdom og endnu en nedlukning i større eller mindre omfang.

Retningslinjer

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Elev-/kursistinstrukser

Sundhedsstyrelsen har lavet vejledninger og på UCH har vi lavet nogle lokale instrukser for at sikre alles sundhed og sikkerhed. 

 1. Du skal bære mundbind når du ankommer og bevæger dig rundt på skolen. Når du er i undervisning, må du tage mundbindet af. Gruppearbejde i fællesarealerne eller ophold i kantinen betragtes ikke som som en undervisningssituation, derfor skal du have mundbind på, så snart du forlader klasselokalet.
 2. Spisning skal foregå enten i klassen eller udenfor
 3. Når du møder på skolen starter du med brug af håndsprit eller grundig håndvask jf vejledningen, som er hængt op ved skolens toiletter og håndvaske. Hvis du benytter en anden indgang end hovedindgangen, skal du også starte med enten håndsprit eller håndvask
 4. Minimum hver anden time skal du gentage håndvasken
 5. Inden middagspausen - eller ved lokaleskifte - tørrer du dit bord, din pc og mus og evt. andre kontaktpunkter i undervisningslokalet af. Der vil være rengøringsmidler i klasselokalet
 6. Ved vandautomater og køleskabe står der spritdispensere – husk at bruge dem
 7. Udluftning er vigtigt Sørg for udluftning en gang i timen
 8. Host og nys i ærmet
 9. Hold afstand og hjælp andre med at holde afstand

Hvis instrukserne ikke følges, kan eleven sendes hjem og bliver registreret fraværende resten af dagen.

Får du symptomer og/eller testes positiv for Covid19

 • Bliv hjemme og gå i selvisolation
 • Kontakt din læge og bestil tid til test
 • Informer skolen, hvis du testes positiv
 • Du må først komme på skolen igen 48 timer efter symptomer er ophørt eller ved en negativ test
 • Er du testet positiv men uden symptomer, skal du blive hjemme 7 dage efter testen er taget

Få svar på alt om Corona-virus

Se og få svar på de mange aktuelle spørgsmål