22. juni 2016

10. klasse i nye klæder

Tirsdag aften den 21. juni besluttede byrådet i Holstebro at godkende udkast til en driftsoverenskomst mellem Holstebro Kommune og UCH der betyder, at Holstebro Kommunes 10. klasses center flyttes til UCH fra august 2017.

Med flytningen kommer der forstærket fokus på, at 10. klasse er første del af en ungdomsuddannelse og ikke afslutningen på folkeskolen.

Der planlægges derfor nye linjer, som giver adgang til de mange faciliteter, ungdomsuddannelserne har – og samtidigt sikrer linjerne, at eleverne kan træffe det valg af ungdomsuddannelse, som passer til den enkelte. Det endelige udbud af linjer bliver fastlagt efter sommerferien i et tæt samarbejde mellem Sct. Jørgens Skole og UCH.

På UCH satser vi på et attraktivt ungemiljø med fokus på faglighed og fællesskab, udtaler direktør Ann Østergaard. Vi vil lave et 10. klasses center, der bygger på de bedste erfaringer fra Sct. Jørgen kombineret med det bedste fra ungdomsuddannelserne. På den måde vil vi skabe et fantastisk og oplevelsesrigt 10. skoleår for eleverne.

Vi glæder os også til at tage imod de lærere, der følger med fra Sct. Jørgens Skole og til at skabe et nyt team, der kan trække 10. klasse i de nye klæder.

Vi har på UCH været glade for den proces og det samarbejde, der har været mellem os og kommunen – og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde til gavn for eleverne. Nu træder vi for alvor i arbejdstøjet og der bliver på vores hjemmeside skabt et særskilt fokus på 10. klasse, hvor der løbende bliver lagt informationer op.

Mere info:
Ann Østergaard, direktør, ann@ucholstebro.dk, 99 122 200
Jens Knudsen, vicedirektør, jk@ucholstebro.dk, 99 122 400