02. oktober 2015

18 gode og et knap så godt resultat

undefined

De grå beholdere der omtales i tilsynsrapporten fra fødevarekontrolen.

Uddannelsescenter Holstebro har i alt 19 kantiner og produktionslokaler, hvor der føres egenkontrol og hvor vi jævnligt får besøg af fødevarekontrollen. UCH har en lang tradition for at have Elite smileys og gode resultater i kontrolrapporterne. Desværre har vi lige modtaget en indskærpelse i et bageri. Fødevarestyrelsens kontrollant skrev sådan i rapporten:

”Følgende er konstateret: Ved opvaskemaskinen, er der kraftig belægning på gulvet af kalk og smuds under sæbedispenser og på vogn for sæbedispenser. Der er i flere låg på grå beholdere for mel pubber/spind. Ved rundvirker er der meget spindelsvæv og på gaffe tape, som er delvis løsgjort er der fast belægning. I ovnen er der ansamling i bunden af brændte produktrester og brændt bagepapir. I æltekar er der manglende rengjort i fastgjort låg del. der er ansamling af vand i hjørne ved dør til gang som har resulteret i jordslåenhed. Der er slimet belægning langs døråbning mellem kølerum og fryserum. Under gærkøleskab og langs væg på kølerum i samme krog er der snavset.

”Det er naturligvis ikke i orden” siger uddannelsesleder Jan Emtkjær Jensen. ”Vi har straks taget hånd om problemet. Vi lukkede bageriet ned og fik gjort rent og lagerbeholdningen af råvarer blev kasseret og nye råvarer påfyldt”.

Rengøringen og opfølgningen blev foretaget af de elever og lærer der til daglig bruger lokalet.

Alle der arbejder med fødevarer, har det som en del af deres uddannelse, at gøre rent og foretage egenkontrol.

”Det er en stor del i alle uddannelser i fødevarerbranchen, at kunne gøre rent og foretage egenkontrol og vi kan garantere, at alle der uddannes herfra kan gøre rent og følge et egenkontrolprogram”, slutter uddannelsesleder Jan Emtkjær Jensen.

undefined

Bagerierne er i tiptop stand på Center for Fødevarer og Ernæring på UCH.

For yderlig kommentar kontakt: Kommunikationschef Claus H. Hansen - 9912 2430 eller ch@ucholstebro.dk