23. februar 2015

Aarets Kok kåret i solbærduft

Årets Kok kåret i solbærduft

23. februar 2015 09:40 - Af Henrik Kongsgaard

Kilde:  www.Food-supply.dk

24-årige Lasse Starup Petersen scorede 40.000 kroner og en plads i det fine selskab

Rødtunge, højreb stegt på ben og sorbet lavet på solbærgrene.

Med den menu sikrede 24-årige Lasse Starup Petersen sig søndag titlen som Årets Kok, da han i Bella Center var dommernes favorit i hård konkurrence med ni andre topkokke.

Lasse Starup Petersen kommer fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, hvor han arbejder under ledelse af Årets Kok fra 2011, Mette Hvarre Gassner. Han er udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland og er i øjeblikket med på juniorkokkelandsholdet.

I Bella Center udmærkede Lasse Starup Petersen sig som den bedste til at komponere og udføre en tre-retters menu på basis af råvarer, der kun til dels var kendt af finalisterne på forhånd.

Udover en førstepræmie på 40.000 kr. kan vinderen glæde sig over at være blevet en del af et fint selskab. Rækken af tidligere Årets Kok-vindere tæller mange af de største kokke i Danmark, herunder den tidligere verdensmester Rasmus Kofoed.

Nummer to i årets konkurrence blev Mikkel Højborg Olsen fra Restaurant Babette i Vordingborg, og tredjepladsen gik till Rasmus Munk fra Tree Top Munkebjerg Hotel i Vejle.

Intens kamp for at blive Årets Tjener

Årets Kok blev igen i år afviklet parallelt med Årets Tjener. Her kæmpede fem af Danmarks dygtigste tjenere om at få en guldmedalje om halsen.

Efter godt seks timer med dyb koncentration løb 40-årige Heine René Egelund fra Sortebro Kro på Fyn af med sejren. Også han kunne gå hjem med en check på 40.000 kroner.

Sølvmedaljen gik til vinderen fra 2012 og 2014, Peter Pepke fra Kong Hans Kælder i København, mens Jonathan Olsen Faber fik bronze.

Årets Tjener dystede i kategorier som borddækning, filetering og kunsten at blande den perfekte cocktail.