23. september 2022

Boomerang stiller skarpt på innovation og bæredygtighed hos lokale virksomheder

Det tværgående gymnasieprojekt Boomerang, hvor HTX og HHX-elever samarbejder med lokale virksomheder om at skabe innovative og entreprenante løsninger på reelle udfordringer, tager i år afsæt i bæredygtighed og skydes i gang fredag d. 30. september 2022.

Hvordan ser fremtidens multimediemøbel eller audiovisuelle tilbehør ud eller hvordan nytænker man en sygehusgrund? Det er ikke let at svare på, men ikke desto mindre skal elever fra 2. år på HTX og 3. år på HHX give deres bud på, hvordan man på en innovativ og entreprenant måde kan løse de udfordringer, en række lokale virksomheder står med.

Med i projektet er Actona, Bang & Olufsen, Kaj Bech, AP Services og Holstebro Udvikling, der alle har meldt en konkret udfordring ind, som eleverne over de næste tre måneder på tværs af studieretninger skal give et løsningsforslag på. Undervejs i forløbet får grupperne sparring på deres løsninger af virksomhederne, og det hele afsluttes med en finale i Nupark, hvor 1., 2. og 3. pladsen kan se frem til at dele præmier på i alt 34.000 kr.

Men først skal projektet startes op. Det sker fredag d. 30. september på Uddannelsescenter Holstebro, hvor virksomhederne pitcher deres opgave, hvorefter eleverne fordeler sig på de fem cases. 

Bæredygtighed i fokus

Selvom de fem cases har udgangspunkt i forskellige brancher, har de én fællesnævner – nemlig bæredygtighed. Eleverne skal særligt forholde sig til, hvordan bæredygtighedselementet indgår i deres løsninger – eksempelvis hvordan miljøvenlighed og bæredygtighed indtænkes i produkter, der kan hjælpe med at give førstehjælp ved ulykker, krig og katastrofer eller hvordan sygehusgrunden i Holstebro omdannes til en bæredygtig bydel.

Værdi for både elever og virksomheder

Boomerang har til formål at åbne HHX og HTX-elevernes øjne for, at deres lokalområde byder på mange muligheder for karriere og iværksætteri, og på den måde at gøre det attraktivt at vende tilbage til det Nordvestjyske og etablere sig, efter de har taget en videregående uddannelse.

”Boomerang er et spændende projekt, der giver de unge mennesker mulighed for at udfolde sig og arbejde med ægte cases og udvikle deres evner. Hos Actona betyder det meget for os at hjælpe fremtidens stjerne med at gro. Vi glæder os til at møde en masse dygtige studerende og måske nogle af dem bliver inspireret til at starte deres karriere hos Actona,” siger Senior Vice President hos Actona, Mette Marie Odderskov.

Yderligere får eleverne prøvet kræfter med at arbejde sammen på tværs af fagligheder og løse udfordringer, der har afsæt i virkeligheden. Men det er ikke kun eleverne, der får gavn af samarbejdet med de lokale virksomheder. Virksomhederne får også gavn af at blive udfordret på deres faglighed og dermed få nye perspektiver på deres udfordringer:

”Vi kan se, at de unge mennesker har mange gode idéer, og de evner at udfordre os på de ting, vi gør i dag. Det giver os indblik i, hvilke muligheder vi har for at udvikle os. Der er typisk mange gode projekter, hvoraf nogle er så gode, at de kan bruges direkte i virkeligheden. Dertil får de unge et indblik i, hvilken karriere man kan få i entreprenørbranchen,” siger Lars Ole Rugtved, teamchef for naturafdeling og IT hos Kaj Bech.

Det følges op ad Natasha Hingebjerg, Head of Marketing hos AP Services:

”Vi glæder os rigtig meget til igen i år at få lov at deltage i Boomerang. Vi var med i Boomerang første gang sidste år, hvor vi havde stor fornøjelse af at samarbejde med de unge studerende. De unge var virkelig engagerede og enormt innovative så for os, som virksomhed i en travl hverdag, er det vigtigt at tage sig tid til et projekt som Boomerang. Ikke alene giver vi de unge et indblik i vores virksomhed og i et erhvervsliv generelt, men de unge bidrager i høj grad også til, at vi som faglig enhed holdes på tæerne. Vi får nogle friske input fra de unge, som ser på vores forretning og produkter med helt nye øjne, der ikke begrænses af en faglig specifik viden, og det pirrer altså til vores egen fantasi.”

 

FAKTA

Cases
Fremtidens møbel – Actona

Ergonomiske arbejdsredskaber – Kaj Bech

Udstyr til livredende førstehjælp – AP Services

Nytænkning af Sygehusgrunden – Holstebro Udvikling

Fremtidens audio/video tilbehør – Bang & Olufsen

 

Tidsplan

30. september 2022: Virksomhedspræsentationer og udvælgelse af cases

31. oktober 2022: Vejledning med besøg af repræsentanter fra de fem virksomheder

9. januar 2023: Boomerang finale i Nupark