09. december 2022

Business-elever i finalen til Danmarksmesterskab i digital handel

EUX-elever fra UCH Business er i finalen til Danmarksmesterskab i digital handel 

Elever fra UCH Business er i finalen i EuxBizCup, hvor 19 skoler og mere end 700 elever fra hele landet deltaget har deltaget i Videncenter for Digital Handels case competition. En slags Danmarksmesterskab i digital handel. 

Elever fra UCH udvalgt blandt mere end 700 elever 

Christoffer Kirkegaard Jensen, Oliver Berg Vendelbo og Peter Østergaard-Jensen fra EUX Business er blandt de fem grupper, der er udvalgt til finalen i EuxBizCup, hvor mere end 700 elever fra landets Businessuddannelser har konkurreret om at komme med det bedste forslag til, hvordan virksomheden TBS Grillshop kan øge sin omsætning online.

Formålet med EuxBizCup er at give erhvervsskoleelever fra hele landet en mulighed for at udvikle kompetencer i en virkelighedsnær kontekst og for at give den deltagende virksomhed nye ideer til udvikling. Selv udtaler drengene at de er utrolig glade over at være blevet udvalgt til finalen, og er spændte på dagen som vil blive afholdt på Børsen i København d. 16. december.  

undefined

Fra venstre: Oliver Berg Vendelbo, Christoffer Kirkegaard Jensen og Peter Østergaard-Jensen

Underviser Vibeke Dixen Nielsen for EUX Business beskriver: ”Vores elever gik til opgaven med stor entusiasme, og at vi er med i finalen allerede første år, skyldes i høj grad, at eleverne virkelig lagde kræfter i arbejdet. De tre elever, der er gået videre til finalen, er alle meget engagerede i hverdagen, og de har mange kompetencer som f.eks. nysgerrighed, evne til at fokusere og ansvarlighed. Derfor var det heller ikke en overraskelse, at de blev bedste gruppe – selvom flere grupper var næsten lige så gode og også leverede rigtig gode projekter!

Årets case er webshoppen TBS Grillshop – en førende webshop i deres niche, hvor de selv er eksperter i grill, pizza, røgning og pølsemageri. Eleverne har arbejdet med at analysere forretningen, kigge på data og undersøge sociale medier. På baggrund af teorier og gode ideer, er de kommet med forslag til, hvordan virksomheden kan øge sin indtjening online. Vinderforslaget bliver efterfølgende implementeret i virksomheden!  

Innovative og digitale ideer er fremtiden 

Til finalen vil EUX-eleverne stå foran et panel af dommere, hvor de skal præsentere finale-forslagene og hvorefter der bliver udnævnt en vinder blandt de fem finalegrupper. E-handelsdirektør i Dansk Erhverv, Niels Ralund åbner dagen med en peptalk til eleverne. 

”Vi mangler medarbejdere med digitale kompetencer, og med EuxBizCup får vi virkelig syn for sagen i forhold til, hvad de unge kan. Det er et fantastisk initiativ, der er med til at sikre, at vi har dygtige unge, der kombinerer teori med realistiske forbedringer i en e-handelsvirksomhed. Vi er i Dansk Erhverv glade for at sætte fokus på de muligheder der er inden for den digital handel, så flere unge ser det som en karrierevej,” siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Udover en præmie, får vindergruppen også lov at se deres forslag blive implementeret i virksomheden, så der er virkelig noget på spil!