06. maj 2015

Dommen stadfæstet i landsretten

undefined

 

Uddannelsescenter Holstebro har handlet i strid med forskelsbehandlingsloven. Det fastslog retten i Holstebro har den 23. april 2013.

Retten fandt dengang, at skolen havde handlet i strid med loven. Skolen forsøgte, at få eleverne til at smage på den mad de lavede på uddannelserne inden for fødevareområdet. Det helt i orden, hvis eleven ønsker det, men det ønskede Menal Mustapha ikke, da hun som muslim ikke ville smage på svinekød. Derfor blev Menal Mustapha i 2013 tilkendt erstatning for at have afbrudt sin uddannelse.

Byrettens dom blev tirsdag den 5. Maj 2015 stadfæstet i landsretten. Uddannelsescenter Holstebro skal betale Menal Mustapha en erstatning på 40000,- kr. med renter, samt betale sagens omkostninger.

Det havde Uddannelsescenter Holstebro accepteret efter dommen i byretten, men Menal Mustapha ønskede erstatningens størrelse afprøvet i landsretten.

“Godt at sagen er afsluttet. Jeg synes det er synd for alle parter at trække den slags gennem retssystemet, men det var Menal Mustapha og hendes bagland, der ankede for at få en større godtgørelse. Beløbets størrelse blev stadfæstet og det er naturligvis tilfredsstillende for os, selvom vi havde håbet på en frifindelse” siger direktør Svend Ørgaard.

Sagen er nu afsluttet og Uddannelsescenter Holstebro har for længst udbetalt erstatningen til Menal Mustapha.