12. januar 2017

Fødevarebranchen mangler elever

Det er ikke så attraktivt at blive uddannet håndværker fx kok, bager eller slagter og det mærker vi på UCH. TV MidtVest har sat fokus på problematikken. 

I de sidste tyve der har vi haft et Folketing og en regering, der har fortalt de unge, de skal arbejde i videnssamfundet, men realiteterne i dag er jo faktisk, at vi mangler dygtige håndværkere, ikke kun fødevarehåndværkere, men også inden for alle mulige andre håndværksfag, siger Jan Emtkjær Jensen, som er uddannelsesleder ved Uddannelsescenter Holstebro.

Eleverne er glade for uddannelserne, men der er bare for få, der ser muligheder i bl.a. fødevarebranchen og det er ærgerligt. Det betyder for os der er igang, at vi er en eftertragtet vare. Der er rift om folk og især de gode folk, så der skal bare knokles for det, siger Andrè Pedersen, som er gourmetslagterelev.

André forstå ikke, hvorfor faget bliver valgt fra - vi lærer jo håndværket helt fra bunden. Vi ser så meget mad på tv nu om dage, og der er ikke nogle, der har lyst til at røre ved det grove, inden det kommer ud til Gordon Ramsey, og han kan lege lidt med det, og det gør sgu lidt ondt, siger Andrè Pedersen.

Lige nu har vi i hvert fald ledige pladser tilbage på slagtersiden, så det er bare med at komme an, siger Jan Emtkjær Jensen - kontakt os på 99 122 487 - vi starter nye hold den 16. januar 2017 og igen til august. 

Mange unge ved ikke, hvad man laver som håndværker og det er der behov for at synliggøre - i januar afholder vi på UCH orienteringsmøder om ungdomsuddannelser - kom og hør om uddannelser og muligheder - læs mere

Se de to indslag fra TV MidtVest herunder.

Slagtere kigger langt efter elever

Mangel på slagterelever