20. december 2022

HHX og HTX-elever melder klar til Boomerang-finalen

De fem finalister til dette års Boomerang-finale er nu fundet. Finalen bliver afholdt d. 9. januar i Nupark med en præmiepulje på i alt 34.000 kr.

Finalen i Boomerang – det tværfaglige gymnasieprojekt, hvor HHX og HTX-elever samarbejder med lokale virksomheder om at skabe innovative og entreprenante løsninger på reelle udfordringer – finder sted i Nupark. Fem grupper er videre til finalen og skal dyste om præmier for 34.000 kr, hvor 1. pladsen løber afsted med 20.000 kr., 2. pladsen med 10.000 kr. og 3. pladsen med 4.000 kr.

Boomerang tager i år afsæt i bæredygtighed og har som mål at åbne elevernes øjne for muligheden for karriere og iværksætteri i deres lokalområde.

Finalen byder på præsentationer af elevernes løsningsforslag på udfordringer fra Actona, Bang & Olufsen, Kaj Bech, AP Services og Holstebro Udvikling.

Dommerpanelet består af Adm. Direktør for Nupark, Allan Hedegaard og Rektor for HHX og HTX, Susanne Rasmussen samt på skift en repræsentant for hver af de fem deltagende virksomheder. Derudover vil der være taler fra borgmester H.C. Østerby og direktør fra Uddannelsescenter Holstebro, Nanna Seidelin. 

Boomerang giver eleverne mulighed for at arbejde med ægte cases og udvikle deres evner inden for innovation og entreprenørskab, mens virksomhederne får indblik i de unges perspektiv og kan drage nytte af deres friske idéer. Projektet er win-win for både elever og virksomheder, og vi glæder os til at se resultaterne af deres arbejde i finalen d. 9. januar 2023.

Udover præmier til de tre bedste projekter, bliver det uddelt 2 fiduspræmier sponsoreret af Bang & Olufsen til henholdsvis en heldig HTX og HHX-elev.

Program for finaledagen

  •       Kl. 12.05 - Velkomst ved konferencier Mark Jønsson
  •       Kl. 12.10 - Nanna Seidelin om Boomerang set i et undervisningsperspektiv
  •       Kl. 12.20 - Borgmester H.C. Østerby om Boomerang set i et lokalsamfundsperspektiv
  •       Kl. 12.40 - De 5 finalistgrupper pitcher deres ideer
  •       Kl. 13.45 - Dommerne voterer 
  •       Kl. 14.15 - Præmieoverrækkelse og kåring.
  •       Kl. 14.30 - Udtrækning af vinderne til Bang og Olufsens fiduspræmie
  •       Kl. 14.40 - Farvel og tak for denne gang