27. juni 2022

Legatmodtagere 2022

I forbindelse med dimission for årets studenter på HHX, HTX og EUX Business blev årets legater også uddelt. Stort tillykke til alle modtagere. Nedenfor kan du se begrundelserne, der ligger til grund for uddelingen.

EUX-legat

Modtager: Rayian Mohamad Taleb

Beløb: 1.500,-

 Legatet gives på baggrund af følgende indstilling fra dine lærere

 • Denne elev er altid smilende og imødekommende. 
 • Eleven møder hver dag til tiden, og det er en selvfølge, at vedkommende er velforberedt. 
 • Eleven er en fighter og er fagligt dygtig. 
 • Eleven er en god kammerat og er altid positiv og hjælpsom. 
 • Vedkommende kan bidrage positivt i alle former for gruppekonstellationer, og HUN er altid ansvarlig og omsorgsfuld i gruppearbejde. 
 • Hun har hjulpet skolen med et utal af rundvisninger, videos om EUX-uddan­nelsen, præsentation af valgfag, studietur og meget, meget mere – altid klar til at bidrage. Tillykke til Holstebro Kommune, som nu får fornøjelsen af at videreuddanne eleven – og TILLYKKE til Rayian Mohamad Taleb med skolens legat.

undefined

EUD-legat

 Modtager: Monica Overgaard Madsen

Beløb: 1.500,-

 Legatet gives på baggrund af følgende indstilling fra dine lærere

 • Eleven har været mødestabil
 • Eleven er positiv
 • Eleven bidrager til en god stemning i klassen
 • Eleven har haft en stor faglig udvikling
 • Eleven har også haft en stor personlig udvikling
 • Eleven har hjulpet og støttet andre elever i det faglige og med andre udfordringer
 • Eleven har været et vækkeur!
 • HUN har ikke haft svært ved at finde en læreplads, ….men vil lige omkring militæret først…

undefined

Colstrup Fondens legat

Modtager:  Johanne Staghøj Andersen

Beløb: 25.000,-

Begrundelse:

Legatet gives til en dygtig elev, som afslutter HHX med et godt resultat. Det gives til en elev, som skal på studieophold i udlandet. Legatet søges af eleven selv.

Johanne får legatet, fordi hun ved hårdt arbejde og vedholdenhed tydeligt viser, hvordan den rette indstilling til at tilegne sig kundskaber giver resultater. 

Johanne starter fra august 2022 på et praktikforløb i Leipzig, hvor hun bl.a. vil sup­plere sin uddannelse med et sprogskoleophold.

undefined

UCH studielegat

Modtager: Jeppe Gade Jensen

Beløb: 2.500,-

Begrundelse:

Legatet gives til Jeppe, fordi han er en særlig dygtig elev, som afslutter HHX med et flot resultat. Legatet kan ikke søges – det er i stedet lærerne, der indstiller. 

Jeppe har et højt fagligt niveau i alle fag og har arbejdet fokuseret og målrettet for at opnå sine resultater. Jeppe er yderst engageret i skolens aktiviteter, fx har han været en mentor for nye elever på gymnasiet og haft en afgørende rolle i afviklin­gen af galla. 

Jeppe er venlig og vellidt blandt kammeraterne og ydet et stort bidrag til klassens sociale miljø.

undefined

Green box legatet

Modtager: Nicklas Hjortshøj Jørgensen

Beløb: 7.500,-

Begrundelse:

Nicklas Hjortshøj Jørgensen modtager Green Box Legatet 2022, fordi han er innovativ, vedholdende og målrettet. Han har i en ung alder demonstreret professionalisme, timing og talent. I de mest komplekse opgaver har Nicklas vist en særlig vilje til at komme i mål ved hårdt arbejde, fokus og samarbejde. Han sætter en høj overligger og golder sit potentiale maksimalt ud. Nicklas har endvidere bidraget til at brande den innovative del af faget Teknologi ved at udvikle et produkt, der passer til fremtidens bæredygtige krav. Green Box anerkender hermed den måde, Nicklas har studeret på med bæredygtighed i centrum, omgærdet af handlekompetence og vid. Derfor modtager Nicklas Hjortshøj Jørgensen Green Box-Legatet 2022. 

undefined

Sydbank Fonden Legat

Modtager: Sarah Lein Sadeghin

Beløb: 10.000,-

Begrundelse:

Sarah er en ekstraordinær dygtig student, fordi hun forstår, at læring ikke skabes ved hurtige resultater, men gennem fordybelse, entusiasme og fokus. Sarah har en særlig evne til at bevare en positiv indstilling til komplekse opgaver. Hun tager imod udfordringer med åben pande. Sarahs positive indstilling til læring har smittet af på klassen, hvor hun gennem sin studietid ved Holstebro Tekniske Gymnasium har bidraget fagligt og socialt til undervisningen. Med sin positive og smittende personlighed har Sarah opnået en høj respekt hos sine undervisere og medstuderende. Derfor modtager hun Sydbank Fondens Legat 2022.

undefined

Industri og håndværkerforeningen

Modtager: Kasper Richard Hansen

Beløb: 4.000,-

Begrundelse: 

Kasper modtager Industri- og håndværkerforeningens legat 2022 for det høje faglige niveau, han har opnået. Kasper er hurtig til at lære nyt, og han opsøger selv ny viden og arbejder i dybden på en selvstændig og reflekteret måde. Den viden, Kasper opnår, formår han at bruge i læringsrummet og hans begejstring for ny viden har smittet af på hans klassekammerater. Kaspers måde at skabe løsninger på og hans faglige tilgang gør, at han kan forbinde dagene og udnytte tværfagligheden til fælles læring i klassen. Kasper er en afholdt studiekammerat. Som på fremragende vis har bidraget til det faglige niveau i klassen. 

undefined

B&O-legatet

Modtager: Lauge Eie Hjort

Begrundelse:

På tværs af alle segmenter i uddannelsessektoren hersker en kvalitet, som aldrig går af mode: nemlig kreativitet. Det, at man med sit hoved og hænder kan få skrevet, skabt og bygget produkter, der bidrager til en kreativ og bæredygtig verden. For den kreative hænger det sammen med selve livslysten. At skabe er at leve. Lauge kan skabe fede ideer og omsætte dem til virkelighed. Han er inkluderende i sin innovative tilgang til entreprenørskab. Lauge ligger på linje med det værdisæt, der er grundstenen i B&O: ”We are passionate innovators, using our deep knowledge and collaboration skills to solve and simplify complex challenges evert day, driven by the profound effect sound can have on the mind.” Lauge skaber fx music med passion, pride og persistence. Han har udvist livsduelighed og elsker den planet, han bebor. Han er en bæredygtig, bredspektret repræsentant for fremtidens værdisæt og derfor modtager han B&O-legatet 2022. 

undefined

UCH studielegat

Modtager: Helene Staun Lunding

Beløb: 2.500,-                                    

Begrundelse:

Helene har gennem tre års studier på Holstebro Tekniske Gymnasium opnået et særdeles flot resultat i samtlige fag. Helene er sympatisk, nærværende, humoristisk og garant for, at der er en god stemning i klassen. Hendes kammerater kender hende som en holdspiller og Helene har haft en positiv indflydelse på sine medstuderende, fordi hun besidder en ægte nysgerrighed og lyst til at lære. Hun stiller sig åben over for andres meninger, samtidig med at hun hviler i sig selv og er hjælpsom. Helenes måde at lære på er eksemplarisk; hun arbejder målrettet, roligt og struktureret og der er altid plads til andre omkring hende. Hendes hjælpsomhed og empati gør, at Helene har opnået en høj respekt hos sine medstuderende og undervisere. 

undefined