04. november 2022

Talent på HTX

Kreativ talent findes på HTX 

Mange tror, at HTX er reagensglas og og generelt en legeplads for hvide kitler. Dog mener Nicklas Jørgensen, som dimitterede i sommeren 2022, noget helt andet. Han valgte nemlig HTX, fordi det gav plads til kreativiteten. 

Det som fangede mig på HTX, var at teknologi- og designfagene er kreative og problemløsende i den måde, man arbejder. Man finder på alternativer og løsninger til byggerier og produkter og alt muligt forskelligt. Det er det, jeg synes, der er sjovt, og det er det, jeg gerne vil i fremtiden.

undefined 

Udover den kreative forløsning som Nicklas fandt på HTX, mener han også, at den virkelighedsnære undervisning har klædt ham ekstra godt på til erhvervslivet og hans fremtid. 

Den linje som jeg har taget på HTX, og HTX i hele taget, har forberedt mig på projektbaserer arbejde. Man tager selv del i udarbejdelsen i stedet for at se på andre gøre det. Det gør, at man selv får noget erfaring under uddannelsen, som hjælper med, at man kan komme ud i erhvervslivet. Den slags undervisning relaterer sig meget til det, man laver, når man kommer ud og arbejder.” 

Skabte en vej til arbejde 

Siden Nicklas blev færdig i sommeren, har han fået job hos ATRA Arkitekter som studentermedhjælper. Her hjælper han bl.a. til i udarbejdelsen af præsentationsmateriale til projekterne, 3D-modellering og det grafiske arbejde. Dette er også en af grundene til, at Nicklas i år er blevet nomineret som Årets Talent af Erhvervsforum Holstebro, idet han bidrager positivt til organisation og er med til at inspirere andre. Efter studentertiden banede vejen sig direkte ind til ATRA. 

undefined

“Det sker måske kun én gang i livet, at man møder en ung fyr med så meget potentiale.” Sådan siger Nicklas’ chef Mark Lynn Le Févre i arkitektfirmaet ATRA. 

 Og det ikke er kun gennem denne nominering at Nicklas er blevet anerkendt. Undervejs på sin HTX-uddannelse har Nicklas også modtaget studielegatet Green Box samt andre micro-legater på baggrund af egen opstart af virksomhed. Til foråret 2023 vil Nicklas søge ind på arkitektskolen i Århus.