UCH Skolehjem

Fakta og praktiske oplysninger for elever

Ankomst - Indkvartering 
Indkvartering foregår ved, at du melder dig hos skolehjemsassistenten på det tidspunkt, der står på din indkaldelse. Han/hun viser dig dit værelse og faciliteterne i huset. Hvis du er forhindret i at møde til den aftalte tid, så kontakt venligst assistenterne. 
Det er vigtigt at kontrollere værelset for fejl og mangler, som skal meddeles til vagten.

Afrejse
Den dag du skal rejse, skal du være klar til at forlade værelset om morgenen kl. 7.00. Værelset skal være opryddet og gjort rent. 
Nøgler og brik afleveres efter, at værelset er blevet tjekket.

Befordring
Når du er berettiget til at bo på skolehjemmet og ikke har en uddannelsesaftale, er du også berettiget til at kunne søge befordringsgodtgørelse i forbindelse med transport til weekend mellem bopæl og skolehjem. Du er forpligtet til at undersøge og benytte det billigste offentlige transportmiddel. Al befordringsgodtgørelse der refunderes skal dokumenteres (husk kvittering).

Du skal søge din befordring digitalt via www.sdbf.dk, hvor du også skal vedhæfte dokumentation for dine udgifter. Vi har lavet en quickguide til dig - find den her

Du skal selv medbringe

 • Dyne, pude, lagen, dyne- og pudebetræk og håndklæder (kan lejes)
 • Sygesikringsbevis

Du kan leje

 • Sengelinned for kr. 100,- pr. 2 uger
 • 2 håndklæder for kr. 25,- pr. uge
 • Dyne for kr. 100,- pr. skoleophold
 • Pude for kr. 50,- pr. skoleophold

Ferie/helligdage 
Skolehjemmet har lukket i de normale ferier og på helligdage, hvor der ikke er undervisning. Det er dog muligt at blive boende, hvis du har adresse på Grønland eller Færøerne.

Forsikring 
Det er meget vigtigt, at du selv har en heltidsulykkesforsikring. Skolen har ikke nogen forsikring af denne art, der dækker elever. Det gælder også, når du deltager i skolens fritidsaktiviteter. Enhver deltagelse i skolens aktiviteter er under eget ansvar.

Fritid
Alt efter årstiden arrangerer vi grillaftener, fodboldturneringer, bowling, bomberball osv. Dyrker du sport, så er der mange gode muligheder i Holstebro. Hos skolehjemsassistenten kan du købe et aktivitetskort - kr. 50 for en 5-ugers periode, kr. 100 for 10 uger, kr. 200 for 20 uger og er du her i 40 uger koster det kr. 300.

Kortet giver dig adgang til en lang række af fritidsaktiviteter:

 • Airhockey
 • Boksetræning med sandsæk m.m.
 • Bordfodbold
 • Bordtennis (bolde koster kr. 5)
 • Brætspil
 • Fitness
 • Fodbold
 • MTB-cykler
 • Multibane
 • Playstation

Gæster
Du må modtage besøg på værelserne efter normal undervisningstid. Dine gæster skal dog forlade skolehjemmet senest kl. 22.30. Der kan, når der er plads, i begrænset omfang modtages besøg af overnattende gæster. Gæsteovernatning skal aftales med personalet og koster kr. 200 pr. person. Det er dog ikke tilladt at have gæster i weekenden.

Hoveddørene er låst automatisk mellem kl. 23.00 og 6.00, og kan kun åbnes med den udleverede brik. I weekenden er hoveddørene låst fra fredag kl. 15.30 til søndag kl. 15.00.

Mentorordning 
På skolehjemmet er der tilknyttet en mentor, som kan træffes dagligt efter behov. 
Der er vækningsmulighed dagligt mellem kl. 6-8.

Det er dit ansvar, at du møder til tiden til undervisning.

Mødepligt
Hvis du gentagne gange kommer for sent til undervisningen, vil du blive indkaldt til samtale hos skolehjemslederen, og der bliver udarbejdet en plan for, hvordan du fremover møder til tiden.

Nøgler og brik 
Ved ankomst får du udleveret nøgler/brik. Får du dine nøgler/brik smidt væk, er der et erstatningskrav. En ny nøgle koster kr. 500,- og en ny brik kr. 500,- og skal betales før en ny nøgle/brik kan udleveres.

Postudlevering 
Din post kan afhentes på Skolehjemmets kontor i åbningstiden.

Rengøring 
Du skal selv gøre rent og holde orden på dit værelse. Pizzabakker, chipsposer, slikposer, madrester og andet affald må ikke ligge og flyde nogen steder - smid det i ressourcestationen.
Hvis du nægter eller undlader at gøre rent på værelset, kommer du til at betale den pris det koster, at få rengøringspersonalet til at gøre rent. Prisen er for tiden kr. 1.200 pr. rengøring.

Der er værelsestjek:

 • Mandage på 100-gangen
 • Tirsdage på 200-gangen
 • Onsdage på 300-gangen
 • Torsdage på 400-gangen 

My education app

Appen skal du bruge, når du spiser i kantinen og skal dokumentere, at du bor på skolehjemmet.

Mere info

Sygdom 

Bliver du syg, skal du sende en sms til skolehjemslederen på telefon 99 122 290, og I vurderer sammen, om der er behov for lægehjælp. Er du syg mere end en enkelt dag, så skal du som udgangspunkt hjemsendes, til du er rask igen. Du skal også huske at sygemelde dig fra undervisningen.

Tilsyn

Der er en vagthavende lærer tilstede i aften- og nattetimerne til næste morgen kl. 7.30. Efter kl. 23.00 kan du træffe vagthavende i vagtværelset eller over telefonen.

Vask 
Der er vaskemaskine og tørretumbler til rådighed.

Videoovervågning 
Skolehjemmet er videoovervåget på gangarealer og indgangsområder samt på P-pladsen. Overvågningen vil kun blive brugt, hvis der bliver lavet hærværk, ordens-regelsbrud eller andre kriminelle handlinger.

Værelser 
Du må ikke flytte inventar fra dit værelse (madrasser, kontorstole, lamper, m.m.) og værelset skal ved afrejse afleveres i samme stand som ved indflytning. Du må hænge noget på væggene, men kun hvis du bruger ”lærererens tyggegummi”, som kan udleveres på kontoret. 

Det er ikke tilladt at have husdyr på værelserne eller at medbringe køleskab, brødrister, kaffemaskiner m.m. 
Bytning af værelser kan kun ske ved henvendelse til skolehjemslederen. På værelset ligger en inventarliste som udfyldes og afleveres i receptionen hurtigst muligt efter ankomsten.

Weekendovernatning
Har du et særligt behov for at bo på skolehjemmet i weekenden, skal det aftales med skolehjemslederen senest tirsdag kl. 12.00. Du skal have en godkendt årsag for at blive boede i weekenden og du skal selv sørge for din mad. Husk du må ikke have gæster i weekenden.

Får du en tilladelse til at blive boende i weekenden, skal du mødes med den vagthavende i Spisesalen fredag kl. 11.30, hvor der aftales retningslinier m.m. for weekenden.

Vi ønsker dig et godt ophold på vores skolehjem og vi vil gøre alt for, at du får et godt ophold. 
Personalet på Skolehjemmet