Studievejledning

Praktik i udlandet er også en mulighed for dig

Går du med en lille drøm om at komme ud at rejse, og samtidig ved du egentlig godt, at du skal tage en uddannelse, så er dette måske lige muligheden, der matcher dig.

I det danske uddannelsessystem har du en unik mulighed for at kombinere disse to ting, desværre er der ikke så mange hverken arbejdsgivere, skolevejledere, forældre eller andre du omgiver dig med, der kender mulighederne.
Er du til det praktiske? Vil du gerne bruge hænderne? Kan du godt lide at gå på arbejde?

Så måske det var noget for dig at tage en PIU uddannelse. Indenfor alle områderne på erhvervsskolerne kan du lave en PIU aftale.

Hvorfor tøve med at komme i gang, når nu du ad denne vej kan få din uddannelse i et andet land, kan få løn for dit arbejde, samle en masse gode erfaringer der vil gøre, at du med garanti bliver en meget eftertragtet arbejdskraft på det danske jobmarked og ikke mindst på det internationalt orienterede jobmarked.

PIU konkurrence

I efteråret 2014 udskrev Styrelsen for Videregående Uddannelser for anden gang en konkurrence, hvor elever der har været på PIU-ophold kunne fortælle om deres oplevelser med at være i i praktik i udlandet.

Mette Hede fik 1. præmien for en ”smuk collage i billeder og musik med indtryk fra hverdagen i de første måneder som PIU elev, hvor kontor-administrative opgave krydres med kontakten med elever og lærere i et internationalt miljø.

1. præmie til UCH elev

Mere info

Kontakt en PIU koordinator

Er du rejseklar - vi hjælper med at skabe dit livs oplevelse!