Obligatorisk valgfag i 7. og 8. klasse

Praksisfaglig undervisning

Info til dig der underviser på 7. og 8. klassetrin

På UCH tilbyder vi 2 praksisfaglige dage i både 7. og 8. klasse i tilknytning til valgfagene:

  • Håndværk & Design
  • Billedkunst
  • Madkundskab

Valgfaget

Håndværk & Design

undefined

7. klasse
Her er der fokus på håndværket, værktøjer og materialer. Eleverne kan producere fx en lampe eller et spil ud fra tegninger. Stedet er vores multiværksted på UCH med forskellige stationer, hvor eleverne kan øve sig i brugen af forskellige værktøjer og ende med et produkt til at tage med hjem.

8. klasse
Når eleverne kommer tilbage i 8. kl. er der fokus på design-processen, fra idé til tegning og endelig til fremstilling af det tegnede produkt.

Valgfaget

Billedkunst

undefined

7. klasse
Eleverne i 7. kl. kommer i malerværkstedet til at arbejde med malerfaget. De medbringer hver især et motiv, som så skal overføres til pladearbejde, hvor der kræves præcision, tålmodighed, håndværk og kendskab til værktøjer og materialer herunder farvekendskab.

8. klasse
Gennem inddragelse af digitale medier vil eleverne i 8. klasse skulle være kreative og fremstille kunstplakater mens de arbejder med det digitale udtryk med fokus på digitale designparametre. Slutproduktet er en kunstplakat som printes ud i god kvalitet. Digitale værktøjer som fx Photoshop, InDesign eller Canva kan anvendes.

Valgfaget

Madkundskab

undefined

7. klasse
Her kommer eleverne på arbejde i bageriet, køkkenet og laboratoriet. De skal arbejde med teksturer og smage ud fra forarbejdning af råvarer til færdige retter, som blandt andet er tomatsuppe og chips. Herefter laves fedtbestemmelse ved kemisk analyse.

8. klasse
I 8. kl. er emnet fermentering, hvor eleverne arbejder med pølsemageri samt laver deres egen bæredygtige og veganske pizza. Tilbage i det kemiske laboratorium bestemmes proteinindholdet.

Vil du vide mere?

Kirsten Skov Bertelsen
Udviklingschef
99 122 431
ksb@ucholstebro.dk

Børne- og Undervisningsministeriet

Link til ministeriets fakta om krav og regler ifm obligatoriske valgfag.
Bemærk, at disse dage afregnes jf UVM’s vejledende takst for afholdelse af valgfag på erhvervsskoler.